Destinatii populare

Ce poti face in Sibiu ?
Despre

detalii

Despre

Sibiu (în germană Hermannstadt, în maghiară Nagyszeben, în latină Cibinium) este reședința de județ și cel mai mare municipiu al județului Sibiu, România. Sibiul este un important centru cultural și economic din sudul Transilvaniei, cu o populație de 147.245 locuitori conform recensământului din 2011. Stațiunea de iarnă Păltiniș se află la 37 km distanță de centrul municipiului, iar lacul glaciar Bâlea se află la aproximativ 100 km distanță de oraș.

Municipiul Sibiu a reprezentat și reprezintă unul dintre cele mai importante și înfloritoare orașe din Transilvania, fiind unul dintre principalele centre ale coloniștilor sași stabiliți în zonă. Orașul a fost capitală a Transilvaniei între anii 1692-1791 și 1849-1865. A cunoscut în ultimii ani o renaștere economică și culturală semnificativă. Sibiul este în prezent unul dintre orașele cu cel mai mare nivel de investiții străine din România.

In 2007, impreuna cu Luxemburg, Sibiu a beneficiat de deosebita onoare de a fi numit Capitala Culturala Europeana, titlu ce a atras numerosi turisti straini si romani. Acensiunea infloritoare de care s-a bucurat orasul in ultimii ani se datoreaza, in mare parte, centrului istoric medieval, constructiilor bine intretinute si atractiilor turistice pline de istorie.

Istorie

detalii

Istorie

Prima menţiune documentară referitoare la ţinuturile sibiene datează din 20 decembrie 1191, când Papa Celestin al III-lea confirma existenţa prepoziturii libere a germanilor din Transilvania, prepozitură care şi-a avut sediul la Sibiu.

Menţionat sub numele de Hermannsdorf în anul 1321, în a doua jumătate a secolului XIV Sibiul obţine calitatea de civitas, într-un document din 1366 fiind pomenit numele localităţii prima dată sub forma Hermannstadt. Spre sfârşitul secolului al XV-lea se formează instituţia numită Universitatea Săsească, aflată în fruntea ierarhiei administrative a tuturor saşilor, condusă de un jude regal, mai târziu comite al saşilor. Denumirea oraşului se schimbă oficial în Sibiu în anul 1919. În 1945, după al doilea război mondial, începe deportarea saşilor spre URSS. 2800 persoane de etnie germană au fost deportaţi, mulţi dintre ei nu s-au mai întors niciodată. Sistemul comunist cu mici excepţii nu s-a atins de oraşul vechi, iar Sibiul devine reşedinţa judeţului cu acelaşi nume în 1968.

Cum ajungi

detalii

Cum ajungi

Sibiu este un oras mic, in comparatie cu Bucuresti, de aceea mijloacele de transport nu sunt la fel de numeroase. Autobuzul este cel mai raspandit mod de a calatori, iar cele 20 de linii disponibile traverseaza tot orasul, ajungand pana la periferia acestuia. Transportul public este asigurat si de 2 linii de troleibuz care au ca ruta zonele centrale ale Sibiului. In Sibiu exista o singura linie de tramvai care face legatura intre centrul orasului si localitatile aflate in vecinatate. Un bilet de calatorie costa 2 lei si se poate cumpara de la automatele de bilete, chioscurile de vanzare bilete sau de la Agentiile Tursib. Recent instalate in statiile mari (Gara, Cimitir si Muzeul de Istorie Naturala), automatele reprezinta o modalitate rapida si eficienta de procurare a biletelor de transport. Automatele permit cumpararea de la 1 la 4 bilete si accepta monede de 10 sau 50 bani sau bacnote de 1 sau 5 lei. Taxiul este o alta modalitate rapida de transport. Cel mai recomandat este sa folositi serviciile unei companii respectabile pentru a nu fi pacalit. Cele mai cunoscute companii de taxi din Sibiu sunt: Comis, Corso, Euro, Galaxy, Inter, Negoiu, Pronto si Pro Taxi.

Zboruri low cost spre Sibiu

Sibiu are un singur aeroport de unde se efectueaza atat curse interne, cat si internationale. Zlinic, din aeroportul din Sibiu pleaca curse spre Munchen si Viena, iar saptamanal spre Londra, Koln, Madrid sau Stuttgart. Din Bucuresti exista 4 companii aeriene care opereaza curse spre Sibiu: Tarom, Carpatair, Austrian Airlines si Lufthansa.

Unde te cazezi

detalii

Unde te cazezi

Unul dintre cele mai luxoase hoteluri din Sibiu este Hilton Sibiu 5*. Situat intr-un cadru superb, in apropiere de padure si de Muzeul National de Arta Populara Traditionala Astra, hotelul ofera turistilor acces gratuit la piscina si spa. Camerele sunt spatioase, echipate cu mobilier luxos si ofera o panorama superba spre Muntii Carpati. O noapte de cazare porneste de la 80 euro si ajunge pana la 140 euro pentru apartamentele King Royal.

Un alt hotel care impresioneaza prin camerele luxoase si locatia centrala este Ramada Sibiu 4*. Situat la 50 m de centrul istoric, hotelul ofera 127 camere elegante ce ofera tot confortul necesar pentru o vacanta perfecta. Tariful unei nopti de cazare porneste de la 60 euro si ajunge pana la 140 euro.

Daca hotelurile de lux nu sunt pe placul dumneavoastra, exista si multe pensiuni sau hoteluri mai mici, decorate in stil medieval. Unul dintre acestea este Casa Luxemburg 3*, un fermecator hotel situat in centrul orasului. Cele 11 camere sunt superb decorate si dispun de toate facilitatile moderne. Toate camerele au vedere spre Podul Minciunilor , una dintre cele mai importante atractii turistice din Sibiu. O noapte de cazare costa 35 euro si ajunge pana la 80 euro pentru apartamentele de lux.

Ce sa vizitezi

detalii

Ce sa vizitezi

Cel mai important obiectiv turistic din Sibiu este Muzeul National Brukenthal. Deschis la 25 februarie 1817, muzeul se bucura de una dintre cele mai valoroase colectii, majoritatea fiind monumente istorice. Muzeul are in componenta sa: Palatul Brukenthal, Muzeul de Istorie, Muzeul de Istorie Naturala, Muzeul de Istoria Farmaciei, Muzeul de Arme si Trofee de Vanatoare.

Muzeul Civilizatiei Populare Traditionale ASTRA se afla situat in Padurea Dumbrava la 4 km de oras, pe Calea Rasinari. Aici se gasesc gospodarii formate din case de locuit aduse din diferite zone ale tarii, interioare de locuit pastrate in forma original si toate anexele gospodaresti, ateliere mestesugaresti, constructii cu caracter religios (biserici, troite), comercial (hanuri, carciuma), ludic (pavilion de joc, popicarie, scranciob), instalatii de industrii taranesti, mijloace de transport traditionale.

Turnul Sfatuluieste unul dintre cele mai cunoscute monumente ale orasului Sibiu. Are acest nume deoarece apara poarta de intrare in cea de a doua incinta, situata in imediata apropiere a cladirii ce adapostea primaria Sibiului, mentionata in documente la 1324 (Piata Mica nr. 31, azi refacuta). Vizitarea Turnului Sfatului se face in fiecare zi, intre orele 08.00 – 20.00, iar pretul unui bilet este de 2 lei.

Ce poti manca

detalii

Ce poti manca

Prezenta in zona a populatiei germane si maghiare si-a pus amprenta si pe bucataria traditionala. Spre deosebire de alte zona din Romania, in Transilvania mancarurile sunt bogate in sosuri, condimente picante ca boia sau paprika,tarhon, iar carnea de porc sau vitel este folosita foarte des. Tochiturile si gulasul sunt mancaruri ce nu lipsesc de pe mesele imbelsugate. Tuica este una dintre bauturile preferate in aceasta zona, iar berea si vinul adauga savoare preparatelor deosebit de gustoase.

Traditia straveche a Marginimii Sibiului , reprezentata in principal de Poiana Sibiului, o gasesti acum in Burgul Sibiului la Crama Ileana unde traditia este la ea acasa. Aici poti savura delicioasele mancaruri traditionale taranesti si pastorale incepand de la traditionala mamaliga cu branza si smantana si pana la cele mai sofisticate preparate. Tuica, vinul de casa sau cele mai fine bauturi fac deliciul unei mese savuroase, intregite de atmosfera muzicii populare.

Istorie si Cultura

detalii

Istorie si Cultura

Municipiul Sibiu a reprezentat unul dintre cele mai importante si infloritoare orase din Transilvania, fiind centrul colonistilor sasi stabiliti in zona. A cunoscut in ultimii ani o renastere economica si culturala semnificativa, fiind astazi unul dintre orasele cu cel mai mare nivel de investitii straine din Romania.

Roju va ureaza calatorie placuta in Sibiu – oras medieval si cultural !

Cand sa vizitezi

detalii

Cand sa vizitezi

Sibiu este un oras superb care poate fi vizitat in orice anotimp. Primavara si toamna sunt perioadele perfecte pentru turistii romantici, care adora sa se plimbe pe jos si sa descopere istoria orasului. Vara este ideala pentru cei care fug de arsita orasului, deoarece la Sibiu temperatura nu depaseste 30 grade Celsius in august. Iarna, la Sibiu, peisajul este de vis: casele acoperite cu zapada contrasteaza minunat cu instalatiile colorate, cu acoperisurile caramizii si cu atmosfera de Craciun. Targurile organizate in Piata Mare in luna decembrie ofera orasului o atmosfera feerica.

  • Adrian Necula
    ⭐ ⭐ ⭐ ⭐ ⭐ Am rezervat ultimele 3 vacante de pe roju. Ro și pot spune ca experienta a fost foarte plăcută. Site ul se misca foarte bine, sunt suficiente filtre pentru a găsi cele mai bune variante de vacanta. Nu în ultimul rând, am găsit mereu cele mai bune preturi atât pentru vacante, cât și pentru asigurări.
  • Adrian Sandu
    Am ajuns in tara cu bine. A fost o excursie minunata in Praga, pentru care va multumim si va vom recomanda cu drag cunoscutilor. [grupul nostru a fost de 8 persoane]
  • Adriana
    ⭐ ⭐ ⭐ ⭐ ⭐ vacaciones perfectas Las vacaciones que tomé a través de su agencia fueron perfectas y todos los consejos sobre cosas que hacer fueron geniales. Gracias y espera la próxima aventura.
  • Anca
    Am achizitionat 2 city break-uri pt 7 zile, cu plecare din Londra in Malta pentru 2018 si am fost foarte incantata atat de oferta cat si de modul de relationare cu compania ROJU. Succes in continuare !
  • Dorin Mihai
    Servicii bune, recomadari pentru vacanta , agentie serioasă. Recomand cu placere.
  • Viorel Ciubotaru
    Recomand. O echipa de profesioniști pe care te poți baza oricând.❤️
  • Vasile Tataru
    (Tradus de Google) Foarte frumos și prietenos, punctual și fiabil. Și personal prietenos. În spiritul cuvântului, Anul Nou Fericit și mult succes 👍👍👍 (Original) Sehr nett und freundlich, pünktlich und zuverlässig. Und freundliche Mitarbeiter. Im Sinnes des Wortes, Alles Gute in neues Jahr und viel Erfolg 👍👍👍
>

Nu ai gasit ce cautai?

Solicita oferta personalizata