Dacă a venit vremea mesei şi doriţi să încercaţi un meniu tradiţional scoţian, încercaţi pub-urile şi restaurantele Ubiquitos Chip, Arisaig, The Red Onion sau The Coronation.
Gastronomia scoţiană se bazează pe ingrediente naturale, care constau în principal din carne de vânat, peşte, oaie, vită, puţine legume şi cereale, dar multe lactate şi brânzeturi.
Cel mai celebru fel de mâncare este haggis, o tocătură din inimă, ficat şi plămâni de oaie, amestecate cu ceapă şi condimente.
Cu acest amestec se umple un stomac de oaie, care se coase ulterior şi este ţinut la cuptor, la foc mic şi în sos propriu, pentru aproximativ 3 ore.
Haggis era în vechime felul de mâncare favorit al celebrilor războinici scoţieni înveşmântaţi în tartanele lor cadrilate.
Cu toate acestea, la ora actuală, bucătăria tradiţională scoţiană pierde rapid teren în faţa ofensivei culinare declanşate de gastronomia indiană şi chineză, adusă în oraş de minoritaţile indo-pakistaneză şi chineză.
Din acest motiv, Glasgow este denumit cu sarcasm "Curry Capital of Britain", datorită sutelor de fast-food-uri şi restaurante cu specific indian sau chinezesc, care literalmente împânzesc oraşul.