Dublin este capitala și cel mai mare oraș a Irlandei, cu o populație de 495.781 de locuitori și cu peste 1,1 milioane în zona metropolitană a comitatului Dublin.
detalii
Dublin este capitala și cel mai mare oraș a Irlandei, cu o populație de 495.781 de locuitori și cu peste 1,1 milioane în zona metropolitană a comitatului Dublin.
detalii
Taxiurile ii asteapta pe pasageri in fata aeroportului, in zona sosirilor. Daca ai de gand sa inchiriezi o masina in Dublin, companiile care au birouri in aeroport sunt Hertz, Budget, Avis, Sixt si Europcar. Acestea sunt deschise intre orele 6 – 23.Autobuzele catre centrul orasului pleaca din zona sosirilor. Compania de autobuze din Dublin opereaza ruta “Airlink bus service” intre aeroport si oras.
Legaturile 747 si 748 merg de la aeroport in centrul orasului, iar pretul unei singure calatorii pentru adulti este de 6 euro.
Biletele se pot procura de la Biroul de informare turistica al orasului Dublin, de la ghiseele de informatii ale autobuzelor si trenurilor, la sosire sau de la automatele cu bilete aflate in zona plecarilor autobuzelor.
Autocarele pleaca la fiecare 10 minute in timpul zilei, mai rar seara si o data la o ora in timpul noptii. Un bilet pentru adulti costa intre 7-8 euro, in functie de destinatie.
Zboruri low cost spre Dublin
Aeroportul din Dublin este situat la nord de orasul Dublin si este localizat, din punct de vedere administrativ, in comitatul Fingal. Aici isi au sediul principal compania irlandeza Aer Lingus, compania low-cost Ryanair, precum si companiile regionale Aer Arann si CityJet. Aeroportul Dublin este cel mai aglomerat aeroport din Irlanda, fiind urmat de cele din Cork si Shannon. In anul 2007, a inceput constructia unui nou terminal, care a fost inaugurat, oficial, pe 19 noiembrie 2010.
Aeroportul din Dublin se situeaza, in prezent, pe locul 25 in topul celor mai aglomerate aeroporturi din Europa, cu aproape 19 milioane de pasageri transportati in anul 2011.
Mai sus in stanga puteti sa utilizati motorul de cautare pentru a gasi mai multe oferte de bilete de avion catre Dublin. Avantajele cumpararii de bilete de avion catre Dublin, prin agentia Roju sunt foarte clare. Putem sa va oferim un pret competitiv decat gasiti altundeva si, de asemenea, va dam posibilitatea calatoriei cu zboruri combinate spre Dublin, in intentia de a va gasi bilete de avion cat mai ieftine.
Aveti la dispozitie motorul de cautare al agentie noastre, aflat in partea stanga, in care puteti selecta data, precum si orice destinatie doriti. In cazul in care puteti avea un program mai flexibil, va recomandam sa faceti mai multe cautari, si pentru alte zile, pentru a gasi, in felul acesta, bilete de avion catre Dublin la preturi cat mai bune.
detalii
In Dublin, cazarea este destul de scumpa, mai ales la hotelurile din centrul orasului.
In timpul verii, preturile cresc, iar daca doriti sa vizitati orasul in aceasta perioada cel mai bine este sa rezervati camera la hotel cu ceva timp inainte.
Unele hoteluri ofera pachete de cazare avantajoase la sfarsit de saptamana, in timp ce altele scad preturile in mijlocul saptamanii.
Daca nu doriti sa stati in centru, alegeti suburbiile din nord si cazati-va la unul din B&B-uri, unde pretul camerei poate sa ajunga chiar si la jumatate. Intre sfarsitul lui iunie si septembrie puteti sa va cazati in unul din campusurile universitare din oras, ca de exemplu la Trinity College sau Mercer Court.
De fapt, zona din jurul Trinity College ofera multe oportunitati de cazare la preturi avantajoase, iar Temple Bar-ul se afla foarte aproape.
detalii
Leinster House e sediul Parlamentului de astazi si se afla chiar langa Bank of Ireland, la 50 de metri sud de celebrul pod.
Dame Street e un bulevard foarte lung, elegant si incarcat cu numeroase obiective turistice.
Cele mai importante ar fi City Hall, un templu neogrec superb, construit in 1769 si Dublin Castel, aflat chiar langa templu, fostul sediul al puterii britanice timp de sapte secole.
Putin mai la vest se afla Christ Church Cathedral, iar la sud principala atractie a orasului. Saint Patrick’s Cathedral se inalta deasupra legendarului put in care Sf.Patrick i-a botezat pe primii catolici.
A fost universitate si grajd de cai inainte sa fie redata credintei, iar acum ofera un omagiu personalitatilor prin busturile si mormintele familiilor Boyle si Swift.
Un alt lucru interesant de vazut aici e centrul transeptului, in care contii de Kildare si de Ormond si-au dat mana si au incheiat pacea.
detalii
Cea mai buna perioada pentru vizitarea Dublinului este intre lunile mai – septembrie.
Vremea este frumoasa, insorita, iar zilele sunt lungi. In acest interval, au loc numeroase festivaluri si evenimente in aer liber. In lunile iulie si august, este sezonul de varf, iar Dublinului este plin de turisti.
Toamna si iarna, zilele sunt scurte si friguroase.
Daca vremea rece este un inconvenient, atunci preturile reduse la hoteluri si magazine cu siguranta va vor incanta.
detalii
Dublinul este fara dar si poate unul dintre cele mai complete orase turistice ale Europei, cu numeroase monumente istorice, bulevarde lungi si aerisite, parcuri mari si spectaculoase, alei pietonale incarcate cu buna dispozitie, faleze romantice si linistite, fabrici renumite si cu traditie, si nu in ultimul rand, cu un centru istoric plin de viata, care vibreaza zi si noapte sub exaltarea irlandezilor si turistilor.
Roju va ureaza calatorie placuta in Dublin – Cel mai mare oras al Irlandei care este si capitala tarii!
detalii
Sincer sa fiu, nu am mancat mai deloc in oras dar nici nu am fost prea curios sa incerc din bucataria traditionala irlandeza. Poate si din cauza faptului ca este cat se poate de simpla, din toate punctele de vedere.
Cu toate astea, colcannon-ul am inteles ca e ceva de incercat, un fel de piureu de cartofi amestecat cu varza creata. Irlandezii il servesc in special de zilele de Sarbatori, ca garnitura pe langa niste carnati traditionali de porc.
Iubitorii de bere si nu doar, nu au voie sa rateze fabrica Guinness aflata in sud-vestul capitalei, intr-o zona semi-centrala. Muzeul este desfasurat pe patru etaje si prinde viata prin instalatii, expozitii, filme si cascade de apa in miniatura.
Insa cel mai spectaculos punct e barul construit la 50 de metri deasupra solului, unde ti se deschide o panorama asupra intregului oras. Superb sentimentul sa te afli acolo. Un mic secret ar fi aici ca la sfarsitul turului, cei care viziteaza un mic muzeu aflat la subsol, primesc cate un pahar, o halba foarte draguta cu Guinness.
Plina sau goala, in functie de preferinta. De asemenea, exista numeroase baruri prin toata fabrica unde puteti degusta din celebra lor bere. Gratis, desigur.
detalii
Sunt cateva reguli care trebuie respectate in Irlanda si cateva lucruri care ar fi bine sa le fie cunoscute turistilor inainte de a ajunge in Dublin.
In multe dintre cladirile din oras si mijloacele de transport in comun fumatul nu este permis. In majoritatea barurilor se poate fuma, insa de obicei este amenajat un spatiu special unde pot sa stea fumatorii.
De obicei, regula este sa mentineti discretia si sa fumati numai daca si cei din jurul dumneavoastra o fac.
Restaurantele mentioneaza de obicei in meniuri sumele de bani care trebuie platite celor care va servesc la masa, insa daca acestea nu sunt specificate explicit se considera ca bacsisul trebuie sa reprezinte aproximativ 10% din consumatie.
Irlandezii sunt destul de intelegatori si toleranti, dar cer ca turistii sa respecte cateva reguli de buna purtare.
Printre acestea, turistii trebuie sa astepte la rand, sa evite certurile sa nu fie nepoliticosi, sa stie sa multumeasca, dar si sa-si ceara scuze.
In locurile publice, veti observa ca irlandezii tind sa vorbeasca destul de incet si asteapta ca turistii sa le urmeze exemplul.