Obiective turistice

Piramidele. Dacă te afli pe tărâmul egiptean, nu trebuie să ratezi sub nicio formă o vizită a celebrului Platou Giza, unde vei avea şansa să întâlneşti cele trei piramdice iconice, înscrise în Patrimoniul UNESCO, şi anume: Kheops, Kefren şi Mikelinos.

Muzeul de Egiptologie. Acest muzeu este un adevărat simbol al culturii egiptene, care găzduieşte numeroase obiecte de artă antice, printre care se numără şi masca renumită în toată lumea a faraonului antic Tutantkamon, mască ce cântăreşte 11 kilograme de aur, fapt care face ca în permanenţă să fie păzită de către agenţii de securitate ai muzeului.

Citadela. Această fortificaţie islamică medievală oferă şansa turiştilor de a descoperi câte ceva despre religia egipteană.

Marele Bazar Khan el-Khalili. Pentru cei cărora le place să negocieze, acesta este locul potrivit unde pot face asta, pentru orice fel de produse, de la suveniruri, carpete, condimente, bijuterii sau chiar mobilă.

 

Restaurante de top

Abou El Sid. Acest restaurant este locul ideal unde gurmanzii vor avea parte de cele mai autentice experienţe culinare egiptente, datoriră meniului foarte bogat disponibil şi al ospitalităţii ieşite din comun a personalului.

Naguib Mahfouz. Această locaţie se află în misteriosul labirint al Bazarului Khan el Khalili, fiind la bază o cafenea deschisă în anul 1989 pentru a servi drept omagiu adus celebrului sciitor egiptean Naguib Mahfouz, care a fost cel care a câştigat premiul Nobel pentru literatură în anul 1988. Dincolo de istoria acestei locaţii, turiştii se pot răsfăţa cu cele mai gustoase preparate tradiţionale egiptene şi cu o cafea ca la carte.

Crimson Bar Grill. Acest restaurant de tip roof-top este foarte popular mai ales datorită faptului că oferă turiştilor, dincolo de oferta variată de preparate culinare, o vedere fascinantă peste râul Nil, ceea ce face ca atmosfera petrecută în cadrul acestei locaţii să fie una cu adevărat memorabilă.

 

Activităţi şi experienţe autentice

Plimbare pe Nil cu felucca. Dacă vrei să admiri frumuseţea Nilului la apus printr-o plimbare de-a dreptul autentică, nu ezita să încerci experienţa cu felluca, barca tradiţională egipteană cu motor.

Sesiuni de cumpărături. Experimentează totodată agitaţia oraşului şi pune-te pe negociat în Marele Bazar Khan el-Khail, locul în care vei găsi absolut de toate, de la suveniruri, mobilă, carpete, condimente şi până la cele mai inedite bijuterii.

Vizită la fabrica de papirus. Dacă ai fost măcar o dată în Cairo, ai putut observa că papirusul se vinde la orice colţ de stradă. Aceste hârtii pictate autentice trebuie neapărat să se află printre suvenirurile tale. Însă pentru a cumpăra un papirus original şi pentru a afla mai multe despre istoria acestuia, nu pierde ocazia de a vizita fabrica de papirus, unde vei avea de asemenea ocazia să vezi etapele de fabricaţie ale papirusului, de la materia primă până la desenul final pictat pe hârtie.

 

Tips and tricks

Limba oficială este araba iar moneda naţională este lira egipteană.

Primăvara este cel mai recomandat anotimp pentru a vizita această destinaţie turistică, datorită temperaturilor suportabile şi datorită evenimentelor sezoniere precum Festivalul Internaţional de Film Ismailia şi Săptămâna Modei de la Cairo, care au loc în lune aprilie a fiecărui an.

Nu uita că atât femeile, cât şi bărbaţii, trebuie să fie îmbrăcaţi cât mai modest şi să nu aibă la vedere zona coapselor, a umerilor, a spatelui sau a decolteului, şi asta mai ales dacă ai de gând să vizitezi templele din zonă.

În cazul în care eşti femeie şi optezi pentru tren ca mijloc de transport în comun, află că ai posibilitatea de a sta într-un vagon special, dedicat doar femeilor. Asta în cazul nu te simţi confortabil în cazul vagoanelor mixte.

Ai grijă la fotografii. Majoritatea atracţiilor turistice din Cairo presupun permis special de fotografiere sau bacşiş cerut de oamenii pe care-i pozezi.

 

Destinatii populare

Ce poti face in Cairo ?
Despre Cairo

detalii

Despre Cairo

Cairo (în arabă: القاهرة, Al-Qāhirah, însemnând „cea triumfătoare”, „cea învingătoare”) este capitala Egiptului cu o populație estimată între 16 și 20 de milioane de locuitori și o suprafață de 453 km2.

Este cel mai mare oraș din Africa. Orașul este sediul Ligii Arabe. Deși tradițiile sale nu datează din antichitate, perioadă ale cărei vestigii sunt omniprezente în Egipt, cea mai mare metropolă a Africii și a Orientului Apropiat rămâne, de secole, centrul cultural, și nu numai, al lumii arabe.

Piramidele din Giza, care, împreună cu orașul Cairo, formează un uriaș organism urban, exponatele din Muzeul Cairo și statuia lui Ramses din fața gării Centrale sunt puncte de atracție istorice importante pentru turiști.

În schimb, moscheile, bazarele și zgârie-norii moderni de pe malul Nilului alcătuiesc lumea arabă contemporană.

Cairo nu a fost construit din întâmplare pe malul Nilului, locul pe care îl ocupă astăzi, la înălțimea insulelor Gezira și Roda, facilitează traversarea fără probleme a fluviului.

Conducătorul arab Amr Ibn-el-As a cucerit cetatea bizantină ridicată aici în anul 642. Tabăra sa militară s-a transformat treptat în noua capitală a țării deja arabizate și a primit numele de Al-Fustat (vechiul Cairo).

Cuceritorul a construit aici prima moschee din Egipt.

În secolele care au urmat, autoritățile din Cairo, în frunte cu Dinastia Mamelucă și ayyubidă, au acordat o deosebită atenție dezvoltării și înfloririi orașului. Din secolul al XIV-lea, Cairo reprezintă un centru important al comerțului cu mirodenii.

Istorie

detalii

Istorie

Cairo isi are originile in vechea capitala a Egiptului, Memphis, despre care se crede ca a fost fondata in secolul 4 i.e.n.

In prezent, avand o populatie de 16 milioane de locuitori, este un oras atat agitat cat si haotic, dar exista in el si locuri in care iti poti trage sufletul, precum insula Zemalek si Citadela, cea mai mare fortificatie din lumea islamica.

Aceasta domina cerul orasului inca din anul 1176. Inca de la Moscheea Mohammed Ali de la fortareata, te va intampina privelistea unui oras cu nisip colorat, care iti va aduce in minte povestile fascinante ale Egiptului.

Asa cum amintea cineva in “1000 si una de nopti”, “Cine nu a vazut Cairo, nu a vazut lumea.”.

Limba si moneda oficiala

detalii

Limba si moneda oficiala

Limba oficiala

Araba

Moneda oficiala

Moneda Egiptului este Lira Egipteană (EGP). Are ca subdiviziuni o sută de piaştrii.

Ce poti vizita

detalii

Ce poti vizita

În Cairo există peste 500 de moschei. Cele mai notabile sunt Moscheea Al-Azhar, Moscheea Al-Rifai, Moscheea lui Hassan precum și cea a lui Muhammad Ali (supranumită Moscheea de Alabastru) din citadelă.

Alte atracții turistice sunt orașul Cairo musulman cu Citadela sa, Cairo creștin cu bisericile copte, Muzeul Egiptean, care ascunde comorile lui Tutankamon, Piramidele din Giza aflate în apropiere sau localitatea Memphis. Centrul vechi al orașului Cairo este înscris pe lista patrimoniului mondial UNESCO.

Ce poti manca

detalii

Ce poti manca

Bucataria egipteana este cea mai interesanta daca ar fi sa alegem dintre toate tipurile de bucatarie araba.

Mancarurile egiptene necesita mult timp pentru preparare in general si nu sunt recomandate persoanelor cu probleme de greutate si celor cu boli de inima sau stomac.

Meniurile egiptene sunt extrem de calorice; cu alte cuvinte, trebuie sa mergi la sala de mai multe ori pentru a elimina toate caloriile acumulate la o singura masa.

Excelent pentru cei care merg in Cairo cu afaceri este restaurantul El-Mashrabiah. Acesta ofera o mancare traditionala grozava, intr-o atmosfera formala.

Scaunele sunt imbracate in piele de culoare inchisa, iar ospatarii au de asemenea, o uniforma sobra.

In acest restaurant, nu se serveste alcool. El Shabrawy este recunoscut pentru mancarea numita “makaroneh”, care inseamna de fapt macaroane cu un sos specific, amestecate cu bucati de carne.

La El Shabrawy poti manca de asemenea “aggah”, o combinatie intre o omleta obisnuita si o ta’amiyya, o mancare ce se aseamana cu o shaorma (insa de dimensiuni mult mai mici), numai ca la interior se foloseste un piure din boabe de fasole amestecat cu mirodenii egiptene.

Unde te cazezi

detalii

Unde te cazezi

De obicei la hostelurile / hotelurile din Cairo ai transferul gratuit de la aeroport la sosire daca rezervi 3 nopti, o camera dubla, 3 nopti la Cairo Paradise Hostel, situat in downtown poate ajunge la aproximativ 15 euro/camera cu mic dejun.

Alt hotel ideal pentru pentru cei ce doresc sa descopere atractiile istorice si culturale si zonele ideale pentru cumparaturi ale orasului Cairo este hotelul MENA PALACE.

Transferul de la aeroport la hotel poate fi asigurat la cerere.

Cum ajungi

detalii

Cum ajungi

In interiorul Egiptului se circula foarte bine atat cu trenul, cat si cu autocarul.

Cateva preturi pentru turisti:

Bilet tren clasa I Cairo – Luxor (sau Aswan – este acelasi pret): 170 de lire egiptene (aproximativ 21 de euro)

Bilet autocar cu AC Luxor – Hurghada (circa 300 km, 5-6 ore): 40 de lire egiptene (5 euro)

Bilet autocar cu AC Hurghada – Cairo (500 km, 6-7 ore): 35 de lire egiptene (4,5 euro).

Cursa taxi aeroport-downtown Cairo: intre 50 de lire egiptene si 170 (depinde de masina si de negotiation skills).

Plimbare cu trasura in Luxor, aproximativ 20 de minute: 5 lire egiptene (60 de centi).

Un bilet de autobuz in Cairo: 1-2 lire egiptene

Zboruri low cost spre Cairo

Aeroportul International Cairo este cel mai aglomerat aeroport din Egipt, precum si un hub principal al companiei aeriene EgyptAir, membra a Star Alliance.

Aeroportul este localizat la nord-est de oras, la aproximativ 15 kilometri distanta de centrul financiar al orasului si are o suprafata de aproximativ 37 de kilometri patrati.

Nu trebuie ratata oportunitatea cumpararii de bilete de avion spre Cairo, prin intermediul agentiei ROJU.

Veti avea parte, in acest fel, de cele mai atractive tarife.

Noi va prezentam preturi mai bune decat ati putea gasi altundeva si, chiar mai mult decat atat, va oferim acum si optiunea zborurilor combinate spre Cairo.

In acest mod, dumneavoastra puteti sa va achizitionati bilete de avion cat mai ieftine.

Cand sa vizitezi

detalii

Cand sa vizitezi

In timpul verii temperaturile urca pana la 38°C, desi umiditatea scazuta este o consolare.

Perioada optima pentru a vizita acest oras este intre martie si aprilie.

In ianuarie si februarie ocazional au loc ploi torentiale.

  • Adrian Necula
    ⭐ ⭐ ⭐ ⭐ ⭐ Am rezervat ultimele 3 vacante de pe roju. Ro și pot spune ca experienta a fost foarte plăcută. Site ul se misca foarte bine, sunt suficiente filtre pentru a găsi cele mai bune variante de vacanta. Nu în ultimul rând, am găsit mereu cele mai bune preturi atât pentru vacante, cât și pentru asigurări.
  • Adrian Sandu
    Am ajuns in tara cu bine. A fost o excursie minunata in Praga, pentru care va multumim si va vom recomanda cu drag cunoscutilor. [grupul nostru a fost de 8 persoane]
  • Adriana
    ⭐ ⭐ ⭐ ⭐ ⭐ vacaciones perfectas Las vacaciones que tomé a través de su agencia fueron perfectas y todos los consejos sobre cosas que hacer fueron geniales. Gracias y espera la próxima aventura.
  • Anca
    Am achizitionat 2 city break-uri pt 7 zile, cu plecare din Londra in Malta pentru 2018 si am fost foarte incantata atat de oferta cat si de modul de relationare cu compania ROJU. Succes in continuare !
  • Dorin Mihai
    Servicii bune, recomadari pentru vacanta , agentie serioasă. Recomand cu placere.
  • Viorel Ciubotaru
    Recomand. O echipa de profesioniști pe care te poți baza oricând.❤️
  • Vasile Tataru
    (Tradus de Google) Foarte frumos și prietenos, punctual și fiabil. Și personal prietenos. În spiritul cuvântului, Anul Nou Fericit și mult succes 👍👍👍 (Original) Sehr nett und freundlich, pünktlich und zuverlässig. Und freundliche Mitarbeiter. Im Sinnes des Wortes, Alles Gute in neues Jahr und viel Erfolg 👍👍👍
>

Nu ai gasit ce cautai?

Solicita oferta personalizata