Destinatii populare

Ce poti face in Bucuresti ?
Despre Bucuresti

detalii

Despre Bucuresti

București este capitala României și, în același timp, cel mai populat oraș și cel mai important centru industrial și comercial al țării. Populația de 1.883.425 de locuitori (2011) face ca Bucureștiul să fie al zecelea oraș ca populație din Uniunea Europeană. Conform unor estimări ale unor specialiști, Bucureștiul adună zilnic peste trei milioane de oameni, iar în următorii cinci ani, acest număr va depăși patru milioane. La acestea se adaugă faptul că localitățile din preajma orașului, care vor face parte din viitoarea Zonă Metropolitană, însumează o populație de aproximativ 430.000 de locuitori.

Unii turisti sunt impresionati de stilul arhitectural al cladirilor din centrul istoric, fie el neoromanesc, victorian neogotic, bizantin sau un altul. Alte elemente apreciate la Bucuresti, in mare parte pentru ca este unul dintre putinele orase din tara care beneficiaza de asa ceva, sunt spatiile verzi, parcurile mari si padurile si lacurile din jurul orasului. Legendele si miturile urbane ce inconjoara Bucurestiul sunt o alta sursa de atentie si admiratie din partea turistilor din tara si de peste hotare. De exemplu, se spune ca Manastirea Snagov, aflata in mijlocul lacului si al padurii cu acelasi nume, este locul de veci al “Contelui Dracula”.

Istoric

Bucureştiul este situat în sud-estul României, pe malurile râului Dâmboviţa, într-o zonă de câmpie. Prima sa menţionare documentară datează din 1459, în vremea lui Vlad Ţepeş. Şase ani mai târziu, oraşul devinecetate de scaun (capitală) a Ţării Românesti, una dintre regiunile istorice ale României. Este primul oraş din lume unde se introduce iluminatul public cu petrol lampant, în 1857. Devine capitala provinciilor unite Ţara Românească şi Moldova în 1862. Din 1918 este capitala României ca stat naţional. Dezvoltarea rapidă în toate domeniile - demografic, economic, cultural -, precum şi arhitectura de inspiraţie franceză îi atrag, la sfârşitul secolulului al XIX-lea, supranumele de Micul Paris. În anul 1852 se încheie construcţia Teatrului Naţional, pe atunci al treilea teatru din Europa prin proporţii şi bogăţia decoraţiunilor interioare. În 1864 ia fiinţă Universitatea, în 1868 se înfiinţează Filarmonica Română, iar între anii 1886 şi 1888, cu fonduri obţinute prin subscripţii publice, se construieşte Ateneul Român.

Limba si moneda oficiala

detalii

Limba si moneda oficiala
Limba oficiala: Romana

Moneda oficiala: Leul

Istoria orasului

detalii

Istoria orasului
Dintre cele mai importante obiective turistice din Bucuresti mentionam: Palatul Suter- Carol Parc Hotel Palatul Suter, botezat acum Carol Parc Hotel, a fost construit la începutul secolului trecut de arhitectul german Adolf Suter. Istoricul Dan Falcan spune că în apropierea palatuluise află cartierul Gramont, locul în care şi arhitectul german deţinea teren în urmă cu peste 100 de ani.

Palatul Voievodal (construit in 1972), este cunoscut mai mult ca sub numirea de Curtea Veche. Astazi, se gasesc numai ruine, insa se preconizeaza ca acestea vor fi restaurate si acoperite cu o cupola de sticla. Astfel va deveni un muzeu accesibil publicului larg, cu functiuni diferite, cum ar fi gazduirea unor evenimente importante pentru oras.

Muzeul George Enescu (Palatul Cantacuzino) în care se află muzeul a fost construită după planurile arhitectului I.D. Berindei în stilul baroc francez al epocii Ludovic al XVI-lea, pentru Gheorghe Grigore Cantacuzino, fost preşedinte al Consiliului de Miniştri, poreclit “Nababul” pentru fabuloasa sa avere. După moartea “Nababului”, cladirea a revenit fiului său Mihai care decedând în 1929, a lasat-o prin testament soţiei sale Maruca, recăsătorită în decembrie 1939 cu George Enescu.

Catedrala Catolica Sfantul Iosif - Parohia teritoriala a Catedralei Sfantul Iosif, cu perimetrul separat de cel al parohiei Baratia, a fost infiintata in anul 1900. Din registrele matricole ale parohiei rezulta ca primul botez s-a celebrat in 4 februarie 1884, iar prima casatorie in 3 mai 1884, pe cand inca nu erau complet terminate lucrarile de constructie si de amenajare a cladirii Catedralei.

Casa Memoriala George si Agatha Bacovia- Poetul bacauan la origini s-a mutat in Capitala in anul 1933, intr-o casa cosntruita din banii sotiei sale, Agatha Bacovia. Bacovia a avut cateva slujbe, printre care cea mai bine platita a fost cea de bibliotecar. Lui Bacovia insa ii placea sa stea acasa, in camera lui, sa scrie, sa deseneze sau sa cante.

Unde si ce mananci

detalii

Unde si ce mananci

Craig T, redactor-sef al ghidului “In Your Pocket”, locuieste in Romania de aproape 20 de ani. El a facut un scurt ghid despre Bucuresti prin care ii incurajeaza pe turisti sa incerce restaurantele locale, in care poti manca “senzational” fara sa scoti o avere din portofel. Inainte sa enumere toate cele 10 restaurante, Craig le recomanda strainilor sa incerce, pe oriunde merg, vinurile rosii romanesti, sa lase ca bacsis echivalentul a 10% din nota de plata si ii avertizeaza ca peste tot se fumeaza, iar spatiile dintre fumatori si nefumatori sunt de multe ori slab delimitate.

Iata cum arata topul lui: The Artist - "cel mai bun restaurant din Bucuresti, scump, dar merita fiecare banut". El ofera si un sfat celor care ajung aici: sa incerce meniul de degustare.

Prime Steaks & Seafood – steakhouse-ul din Hotelul Radisson "Mancare simpla si totusi spectaculoasa, servita intr-un loc modern si stylish, in care starul este file-ul Irish Hereford Prime, considerat cel mai bun steak din lume.”

Lacrimi si Sfinti "Tot ce se serveste aici este produs local din ferma proprietarului Mircea Dinescu. Are chiar si propria linie de vinuri".

The London Street Atelier & Bistro "O mancare de casa foarte buna. Chef-ul si proprietarul locului este mereu prin preajma, gata sa-ti povesteasca despre noile preparate din meniu. Aici gasesti cei mai buni carnati din Bucuresti".

L'Atelier "Mancare frantuzeasca fina, servita intr-unul din cele mai elegante hoteluri din Bucuresti. Vita Black Angus gatita in sos Cabernet cu piure de trufe este minunata".

Transportul in Bucuresti

detalii

Transportul in Bucuresti

Aeroportul Internațional Henri Coandă București este situat la 16,5 km nord de centrul Bucureștiului. Căi principale de acces: Drumul Național DN 1 Pentru aeroportul Otopeni se poate ajunge cu urmatoarele mijloace de transport:

Autobuze

Transport public Linia Expres 780 leagă Aeroportul Internațional Henri Coandă de Gara de Nord. Linia Expres 783 leagă Aeroportul Internațional Henri Coandă de centrul Bucureștiului. Această linie circulă atât pe timp de zi, cât și pe timp de noapte, când autobuzele se succed la intervale de 40 de minute. Stațiile de autobuz sunt localizate în fața Terminalului Sosiri și în fața Terminalului Plecări. Preţul unei călătorii pentru linia expres este de 3,5 lei. Cartela magnetică cu două călătorii costă 7 lei.

Trenurile Henri Coandă Expres realizează conexiunea dintre Aeroportul Internațional Henri Coandă București şi Gara de Nord București. Transferul călătorilor între stația CFR “P. O. Aeroport” (Punct Oprire Aeroport) și aeroport se realizează cu autobuze speciale, cu stația în fața Terminalului Sosiri. Biletele de călătorie sunt valabile atât pentru tren, cât și pentru autobuzul de transfer și pot fi procurate de la oficiul deschis în zona Sosiri Internaționale, precum și de la toate casele de bilete din stațiile CFR și agențiile de voiaj. Prețul unui bilet este de 6,8 lei. Copiii sub 5 ani au gratuitate, iar elevii, studenții, pensionarii și copiii între 5-10 ani beneficiază de o reducere de 50%.

Taxi la comandă Pe Aeroportul Internaţional Henri Coandă Bucureşti, pasagerii pot comanda gratuit un taxi, prin intermediul dispozitivelor touch screen, localizate în zona publică din terminalul Sosiri. Taximetrele preiau călătorii direct de la ieșirea din terminal, la etajul întâi, în baza tichetului emis de automatul touch screen. Tarifele pentru aceste curse sunt cuprinse între 1, 39 lei/km – 3, 50 lei/km. Compania Națională Aeroporturi București nu-și asumă răspunderea privind alegerea companiei de taxi, traseul parcurs și costul final al transportului cu taxiul.

Micul Paris

detalii

Micul Paris

Datorita climatului temperat-continental iernile în București sunt destul de blânde cu puține zăpezi și temperaturi relativ ridicate, în timp ce în ultimii ani verile sunt foarte calde, chiar caniculare (cu temperaturi foarte ridicate de pâna la 35 grade Celsius) și cu puține precipitații, motiv pentru care cea mai buna perioada pentru a vizita acest oras este primavara sau toamna.

Ce sa nu faci in Bucuresti

Sa nu iei autobuzul la orele de varf si sa nu iei taxiul de Sarbatori. Este atat de aglomerat incat iti vei pierde jumatate de zi stand in taxi.

Roju va ureaza calatorie placuta in Bucuresti – Micul Paris !

Hotel in Bucuresti

detalii

Hotel in Bucuresti
Cele mai convenabiel variante de cazare sunt urmatoarele:

Grand Hotel Continental 5* - unul dintre cele mai impresionante hoteluri din Bucuresti. Situat pe Calea Victoriei, intr-o cladire eleganta, plina de istorie, hotelul dispune de 4 restaurante, sali de conferinte, SPA si 59 camere de lux, confortabile. Pretul unei nopti de cazare porneste de la 160 euro si ajunge la 450 euro, in cazul apartametelor.

Hotelul Christina 4* ste situat in centrul Bucurestiului, la doar 5 minute de mers pe jos de Piata Romană si la 10 minute de Piata Victoriei. Hotelul pune la dispozitia turistilor restaurant, lounge bar, parcare pazita, sali de conferinte, acces internet si 24 camere duble dotate cu aer conditionat, balcon filtru pentru cafea si ceai. Pretul unei nopti de cazare porneste de la 70 euro si ajunge pana la 105 euro, in cazul camerelor de lux.

Hotelul Tempo 3* se afla la 5 minute de mers pe jos de Piata Universitatii, aproape de Biserica Armneasca. Hotelul ofera turistilor salon pentru servirea micului dejun, sala de conferinte, acces Internet gratuit si 32 camere dotate cu toate facilitatile necesare pentru a va simti ca acasa. Pretul unei nopti de cazare porneste de la 45 euro si ajunge pana la 60 euro, in functie de sezon.

De asemenea pe site-ul nostru puteti gasi si alte variante de cazare, in functie de cerintele dumneavoastra.

Zboruri low cost Bucuresti

detalii

Zboruri low cost Bucuresti
Zboruri low cost spre Bucuresti

În București există în prezent două aeroporturi funcționale: Aeroportul Internațional Henri Coandă (inițial „Otopeni”) și Aeroportul Internațional Aurel Vlaicu (inițial „Băneasa”). Henri Coandă este cel mai mare aeroport al României deservind cinci milioane de pasageri în 2007 și fiind centrul principal pentru operatorul național TAROM. De acolo pleacă și sosesc zilnic zboruri din alte orașe din România precum și numeroase alte aeroporturi din Europa, America de Nord, Asia și Africa. Aurel Vlaicu este folosit de către companiile aeriene low-cost și pentru a deservi avioanele charter. Va oferim un motor de cautare de zboruri ieftine extrem de competent. Sistemul nostru foarte eficient va permite si achiztionarea de bilete de avion combinate. De exemplu, puteti achizitiona un bilet de avion dus-intors astfel: la dus mergeti cu Blue Air iar la intoarcere aveti un bilet de avion Wizzair. In felul acesta puteti beneficia de unele dintre cele mai avantajoase oferte de pe piata, mai ieftine chiar decat daca le-ati cumpara de la anumite companii aeriene.

  • Adrian Necula
    ⭐ ⭐ ⭐ ⭐ ⭐ Am rezervat ultimele 3 vacante de pe roju. Ro și pot spune ca experienta a fost foarte plăcută. Site ul se misca foarte bine, sunt suficiente filtre pentru a găsi cele mai bune variante de vacanta. Nu în ultimul rând, am găsit mereu cele mai bune preturi atât pentru vacante, cât și pentru asigurări.
  • Adrian Sandu
    Am ajuns in tara cu bine. A fost o excursie minunata in Praga, pentru care va multumim si va vom recomanda cu drag cunoscutilor. [grupul nostru a fost de 8 persoane]
  • Adriana
    ⭐ ⭐ ⭐ ⭐ ⭐ vacaciones perfectas Las vacaciones que tomé a través de su agencia fueron perfectas y todos los consejos sobre cosas que hacer fueron geniales. Gracias y espera la próxima aventura.
  • Anca
    Am achizitionat 2 city break-uri pt 7 zile, cu plecare din Londra in Malta pentru 2018 si am fost foarte incantata atat de oferta cat si de modul de relationare cu compania ROJU. Succes in continuare !
  • Dorin Mihai
    Servicii bune, recomadari pentru vacanta , agentie serioasă. Recomand cu placere.
  • Viorel Ciubotaru
    Recomand. O echipa de profesioniști pe care te poți baza oricând.❤️
  • Vasile Tataru
    (Tradus de Google) Foarte frumos și prietenos, punctual și fiabil. Și personal prietenos. În spiritul cuvântului, Anul Nou Fericit și mult succes 👍👍👍 (Original) Sehr nett und freundlich, pünktlich und zuverlässig. Und freundliche Mitarbeiter. Im Sinnes des Wortes, Alles Gute in neues Jahr und viel Erfolg 👍👍👍
>

Nu ai gasit ce cautai?

Solicita oferta personalizata