Bodrum este paradisul gurmanzilor!
Bucataria este un amestec intre preparatele turcesti din Istanbul si preparatele din Europa si Asia.
O zona unde traditionalismul din Marea Neagra se intalneste cu Marea Mediterana. Ce a iesit? Un amestec de alimente turcesti cu ingrediente mediteraneene, precum ulei de masline, carne de miel, vinete, peste proaspat, miere si migdale.
Cat despre condimente, puteti testa chimen, cuisoare, ardei iute, si scortisoara.
O masa perfecta in Bodrum te-ar putea surprinde cu un amestec de feta, pepene verde si salata de rosii, caracatita la gratar si biban de mare prajit.
Bodrum se remarca si la capitolul bauturi. Una dintre cele mai populare este Ayran. O bautura facuta din iaurt, diluat cu apa, care trebuie servit rece. Este ideala in zilele toride de vara.
Printre bauturile alcoolice de calitate gasim Raki, insa cele mai cautate sunt ceaiurile si cafelele turcesti, care au o savoare unica.