Castelul Peleş. Nu poţi spune că ai vizitat staţiunea Sinaia dacă nu ai trecut pe la unul dintre cele mai frumoase castele din România - Castelul Peleş - considerat o adevărată perlă de arhitectură românească. Fiind prima reşedinţă construită de Regele Carol I, acest obiectiv turistic situat la poalele munţilor Bucegi surprinde prin grandoarea sa indiferent de anotimp, oferind turiştilor o experienţă multisenzorială unică. Aici poţi admira şi păşi în Holul de Onoare, Biblioteca Regală sau Sălile de arme, dar nu numai, aflând poveştile misterioase ale locului şi numeroase curiozităţi mai puţin ştiute despre castel.
Mănăstirea Sinaia. O altă atracţie turistică pe care nu trebuie să o ratezi este şi Mănăstirea Sinaia, construită în stil brâncovenesc de către Spătarul Mihail Cantacuzino şi supranumită în prezent Catedrala Bucegilor, reprezentând identitatea istorică a oraşului Sinaia. Tot aici se află şi un muzeu religios, unde vei găsi expuse numeroase obiecte reprezentative precum Biblia de la Bucureşti, cruci de altar din secolele XVII-XIX sau primele cărţi de muzică religiosă tipărite în limba română.
Staţiunea Sinaia deţine cel mai întins domeniu schiabil din România, aflat la cea mai mare altitudine din ţară, 2103 metri şi găzduind 18 pârtii de schi omologate, din care 11 în stare de funcţionare, cu diferite grade de dificultate. Prin urmare, dacă eşti pasionat de sporturile de iarnă şi vrei să te bucuri din plin de câteva momente de adrenalină, merită să exploatezi următoarele pârtii din Sinaia, după cum urmează:
Pârtia Papagal. Întinzându-se de la Cota 2000 la Cota 1400, această pârtie cu o lungime de 1382 metri se încadrează în categoria celor dificile şi foarte dificile, fiind dedicată cu precădere schiorilor profesionişti.
Valea Dorului 1. Cu un nivel mediu de dificultate, această pârtie lungă de 775 metri, deservită de Telescaunul Soarelui, este potrivită pentru schiorii avansaţi, dar şi pentru cei aflaţi la început de drum.
Pârtia Începători. Având o lungime de 200 metri şi o lăţime de 40-41 metri, această pârtie este alegerea ideală pentru pasionaţii sporturilor de iarnă care încă descoperă tainele schi-ului, având un nivel uşor de dificultate.
Cabana Schiori. O panoramă splendidă asupra peisajului montan înconjurător şi un meniu variat, bogat în preparate tradiţionale româneşti şi vânătoreşti, gata să satisfacă papilele gustative ale gurmanzilor – de toate acestea, dar nu numai, vei avea parte dacă alegi Cabana Schiori din Sinaia. Acest local cu o capacitate de 130 de locuri în interior şi 100 de locuri pe terasă, îşi întâmpină oaspeţii în permanenţă cu voie bună şi cu o atmosferă vibrantă, întreţinută de un taraf de lăutari apreciat de toţi cei care au trecut pragul acestui restaurant. Câteva specialităţi culinare pe care trebuie să le încerci aici sunt şniţelul Dracula, platoul Schiori şi papanaşii.
Regales. Începând de la serviciile prietenoase, oferite de către un personal atent şi amabil, şi până la numeroasele gustări disponibile în meniu, restaurantul Regales din Sinaia are tot ceea ce este necesar astfel încât tu să te bucuri de câteva momente de relaxare pe deplin împreună cu cei dragi. Aici vei avea ocazia să încerci şi cele mai delicioase mâncăruri tradiţionale din Ardeal şi Bucovina, totul la un raport calitate-preţ imbatabil.
Bucură-te de o plimbare cu telegondola. În cazul în care nu ştiai încă, staţiunea Sinaia deţine în prezent cea mai performantă instalaţie de transport pe cablu, tip telegondolă, din România. Prin urmare, nu poţi veni în această destinaţie fără să încerci o plimbare cu una dintre cele mai moderne şi inovative mijloace de transport, care te va duce direct în inima munţilor Bucegi, la Cota 1400, unde te vei răsfăţa cu o panoramă incredibilă a staţiunii aflată la poalele munţilor.
Trasee montane. Sinaia este un adevărat paradis pentru iubitorii de trasee montane. Prin urmare, dacă şi tu eşti unul dintre aceştia, află că din moment ce alegi această destinaţie, poţi opta pentru câteva drumeţii montane cu grade diferite de dificultate, printre care se numără şi traseul Sinaia-Stâncile Sfânta Ana cu durata de o oră şi jumătate sau traseul Sinaia-Poiana Stânii ce poate fi făcut împreună cu copiii, deoarece este o drumeţie prin pădure şi, implicit, o plimbare pe poteca regală, străbătută chiar şi de regele Carol I cu mulţi ani în urmă.