zE('webWidget:on', 'chat:end', function() { wc_chat_ypbib("Chat","New Chat Session"); });
Canionul Şapte Scări. Dacă ajungi în staţiunea Poiana Braşov, trebuie neapărat să parcurgi traseul special care te poartă până la Canionul Şapte Scări, una dintre principalele atracţii turistice naturale din zonă. Acest canion este în principiu un defileu săpat în calcare jurasice şi format din şapte trepte cu înălţimi între 2,5 şi 15 metri, care se transformă în cascade atunci când volumul de apă al pârâului Valea Şurii de Piatră este ridicat. Imaginile pe care le vei surprinde aici sunt de-a dreptul unice, aşa că nu uita să-ţi iei cu tine aparatul foto.
Pietrele lui Solomon. Dacă te afli în Poiana Braşov şi vrei să explorezi la pas împrejurimile, îţi recomandăm să mergi pe jos prin pădure, pe drumul vechi, până când vei ajunge la Pietrele lui Solomon, o zonă de defileu natural cu peisaje de neratat. Aici te vei simţi într-un cadru privilegiat şi vei avea ocazia să exploatezi la maximum toate darurile pe care natura ţi le oferă.
Stâna Turistică Sergiana. Dacă te afli în Poiana Braşov, merită să faci un popas la restaurant Stâna Turistică. Aici te aşteaptă nişte meniuri cu adevărat variate, bogate în preparate din ingredient atent selecţionate, gata să facă deliciul oricărui gurmand. Dar asta nu e tot. Atmosfera prezentă aici este una mai mult decât plăcută, care te va face să te destinzi şi să te simţi ca într-o familie.
Vânătorul. Cu o tradiţie de peste 45 de ani şi un decor aparte în stil vânătoresc, restaurant Vânătorul din Poiana Braşov este un loc distins, cald şi primitor, care îşi aşteaptă oaspeţii în permanenţă cu braţele deschise. Aşezat într-o zonă pitorească, chiar la poalele răcoroase ale pădurilor de brad din zonă, această locaţie este ideală pentru o masă pe cinste, într-un cadru natural privilegiat. Mai mult, aici ai acces şi la o grădină de vară, unde vei putea gusta pe îndelete din preparatele casei şi îţi vei încărca bateriile cu aer proaspăt şi peisaje mirifice.
Trasee montane. În cazul în care eşti amator de drumeţii în natură, indiferent de sezon, află că în Poiana Braşov sunt disponibile numeroase trasee montane. Acestea sunt împărţite pe categorii în funcţie de gradul de dificultate, ceea ce înseamnă că până şi începătorii sau cei cu o condiţie fizică mai slabă vor găsi o variantă potrivită pentru ei.
Sesiuni de echitaţie. Poiana Braşov dispune de mai multe centre de echitaţie, care oferă celor interesaţi plimbări în natură călare pe cal, alături de un însoţitor acreditat, dar şi lecţii de echitaţie complete, gimnastică pe cal sau chiar plimbări cu poneiul pentru entuziasmul celor mici.
Plimbări cu ATV-ul. Cum poţi descoperi cele mai spectaculoase zone din Poiana Braşov dacă nu printr-o plimbare individuală sau în grup cu ATV-ul? Află că în această destinaţie turistică există mai multe centre care oferă spre închiriere ATV-uri sau chiar cursuri de îndemânare, motiv pentru care nu trebuie să mai stai pe gânduri şi să dai startul unei aventuri memorabile.
Despre. Poiana Braşov este la momentul actual un important centru turistic internaţional şi una dintre cele mai renumite staţiuni pentru sporturile de iarnă din România.
Curiozităţi. În anul 1900, Poiana Braşov a găzduit prima Competiţie de Schi din România. De asemenea, tot aici s-au desfăşurat şi în anul 1951 Jocurile Internaţionale de Iarnă Studenţeşti. În prezent, staţiunea deţine şi cea mai lungă pârtie de schi pentru începători – Drumul Roşu (3829 metri).
O destinaţie benefică pentru sănătate. Un sejur în Poiana Braşov poate avea mai multe avantaje decât crezi. Aici, datorită climatului montan blând şi factorilor naturali de cură, precum aerul curat şi ozonat, fără praf şi alergeni, dar şi datorită atmosferei puternic ionizate şi presiunii atmosferice scăzute, vei reuşi să ai acces la un cadru natural care îţi va asigura numeroase beneficii uimitoare pentru sănătate. Poiana Braşov este recomandată în special pentru tratamentul nevrozei astenice, bolilor endocrine sau ale aparatului respirator, dar şi pentru ameliorarea stărilor de epuizare fizică şi intelectuală.