Golful Capul Turcului. Acest golf din staţiunea Eforie Sud s-a transformat în ultimii ani într-un adevărat punct de interes, şi asta graţie lebedelor care îl populează şi care îşi fac apariţia în fiecare iarnă, găsind din acest loc un refugiu ferit de vânt şi îngheţ. Prezenţa păsărilor în această zonă este un adevărat deliciu atât pentru localnici, cât şi pentru turiştii din diverse colţuri ale ţării, care vin an de an aici să admire, să hrănească şi să fotografieze înaripatele graţioase apropiate de mal.
Grădina de vară Cinemascop. Dacă ajungi în staţiunea Eforie Sud în sezonul estival şi îţi doreşti o alternativă culturală de a petrece timpul liber în vacanţa la mare, merită să alegi Grădina de vară Cinemascop. Aici, turiştii de toate vârstele au ocazia să participe la numeroase proiecţii de film, expoziţii, ateliere creative sau educative şi concerte de excepţie în aer liber, pentru o doză suplimentară de cultură şi divertisment aşa cum se cuvine.
Plaja Eforie Sud. În staţiunea Eforie Sud, întreaga linie de plajă este situată în golfuri mici, protejate de diguri, ceea ce transformă acest loc într-unul liniştit, lipsit de valuri puternice şi vânt, potrivit în special pentru turiştii care caută o locaţie confortabilă şi relaxantă, cu intrare blândă şi lină în mare. Un alt aspect prin care plaja Eforie Sud se remarcă este Drapelul albastru al UE cu care este marcată şi care-i atestă puritatea. Indiferent de plaja pe care alegi să stai tolănit la soare în sejurul tău în această destinaţie, află că pentru a ajunge pe plajă, trebuie să cobori de pe promenadă pe scări.
Splendid Beach. Infrastructura de plajă aici este foarte bine dezvoltată, ceea ce înseamnă că ai acces la numeroase facilităţi precum şezlonuri şi umbrele. Mai mult, de aici poţi să te aventurezi în larg cu banana împreună cu cei dragi sau poţi face nişte plimbări în largul mării cu vaporaşul, tarifele fiind accesibile pentru orice buzunar.
Hanul Hora Românească. Inaugurat în anul 2018, Hanul Hora Românească se numără printre cele mai noi locaţii pe care le găzduieşte staţiunea Eforie Sud. Încă din primele luni de la deschidere, acest restaurant a câştigat un bun renume pentru serviciile sale ireproşabile, dar şi pentru gama variată de mâncăruri tradiţionale româneşti, culese din toate regiunile ţări şi gătite cu grijă de cei mai talentaţi bucătari. Aici vei avea parte de momente culinare de neuitat, într-o ambianţă unică.
Poarta Apelor. Amplasat pe malul Mării Negre, restaurantul Poarta Apelor este locaţia ideală din staţiunea Eforie Sud unde îţi poţi răsfăţa papilele gustative cu cele mai proaspete şi gustoase preparate pe bază de peşte şi fructe de mare. Dincolo de meniul diversificat, bogat în bucate culinare la preţuri accesibile pentru orice buzunar, aici te aşteaptă şi o atmosferă plăcută şi un personal amabil, gata să îţi stea la dispoziţie cu tot ceea ce ai nevoie pentru o masă pe cinste.
Despre. Denumită în trecut Băile Techirghiol Movilă sau Carmen Sylva, staţiunea Eforie Sud se numără la momentul actual printre cele mai populare staţiuni balneoclimaterice şi estivale din România, situată pe o fâşie de litoral cuprinsă între Marea Neagră şi Lacul Techirghiol.
Beneficii pentru sănătate. Dacă alegi un sejur în Eforie Sud, ai şansa de a îmbina utilul cu plăcutul. Exploatează de exemplu în beneficiul bunăstării Centrul de sănătate Băile Reci, situat pe malul Lacului Techirghiol, care asigură tratamente în aer liber cu nămol sapropelic, respectiv cu apă sărată din lac, dar şi celebrul tratament românesc Gerovital. Aceste tratamente sunt foarte populare întocmai numeroaselor efecte terapeutice pe care le au într-o diversitate de afecţiuni, începând de la cele reumatice sau ortopedice şi până la cele dermatologice sau ale sistemului osos. Aici, aplicaţiile de nămol sapropelic se pot face fie sub forma masajului, fie sub forma oncţiunilor cu nămol, după metoda egipteană, în funcţie de propriile preferinţe.