Balta Dracului. Situat chiar în centrul staţiunii Covasna, Balta Dracului este singurul vulcan noroios din zonă considerat un monument al naturii şi un simbol al oraşului, fiind îngrădit şi amenajat cu grilaje astfel încât turiştii să îl poată admira în siguranţă. În prezent, acest Vulcan este complet inofensiv, ultima mare erupţie având loc în anul 1984. În ceea ce priveşte denumirea pe care o poartă această atracţie turistică, se spune că provine din secolul al XVIII-lea, când se credea că apa argiloasă face bulbuci datorită focului din iad.
Valea Zânelor. Dacă te afli în staţiunea Covasna, nu rata Valea Zânelor, despre care se spune că ar găzdui în prezent o cetate dacică unde s-ar fi refugiat pentru ultima dată Decebal, înainte să moară. Mai mult, află că în fiecare an, în preajma zilei de Sfântul Ilie, aici se desfăşoară şi sărbătoarea tradiţională a românilor din Voineşti-Covasna numită Nedeia Mocănească, la care merită să participi pentru a cunoaşte mai multe despre obiceiurile specifice zonei.
Keops. Situat în centrul staţiunii Covasna, restaurantul Keops oferă oaspeţilor săi toate condiţiile optime pentru câteva momente de relaxare şi socializare de excepţie. Începând de la cadrul liniştit şi atmosfera intimă prezentă aici şi până la meniul diversificat, bogat în specialităţi culinare atât din bucătăria tradiţională românească, cât şi din cea internaţională, acest local nu are cum să te dezamăgească.
Ca la mama acasă. Dacă te afli în staţiunea Covasna, trebuie neapărat să calci pragul acestui restaurant. Aici, încă de la intrare vei fi fascinat de încăperile spaţioase ornate cu nenumărate obiecte care aduc aminte de istoria, tradiţia şi cultura locului, precum ştergare albe brodate, vase de lut inscripţionate sau ţoluri lucrate manual. Dincolo de decorul unic, dacă alegi să serveşti masa aici, vei avea parte de diverse preparate culinare ca la mama acasă, gata să-ţi răsfeţe papilele gustative şi să te facă să retrăieşti cu nostalgie câteva clipe din copilărie, atunci când erai la masă în sânul familiei.
Vizitează un centru de tratament cu mofetă. În cazul în care nu te-ai întâlnit niciodată până acum cu termenul de mofetă, află că aceasta reprezintă o emanaţie de dioxid de carbon (CO2), degajată fie în mod natural, prin degazeificare apelor minerale spre exemplu, fie în mod artificial. Astfel de mofete împânzesc centrele de tratament din staţiunea Covasna, motiv pentru care ar fi păcat să nu încerci şi tu o astfel de experienţă cu multiple beneficii pentru sănătate, în special în ceea ce ţine de tratarea diverselor afecţiuni cardio-vasculare, periferice sau ale aparatului locomotor.
Pescuit şi vânătoare. Dacă te numeri printre pasionaţii de pescuit, află că în staţiunea Covasna ai acces la lacurile Surcea şi Reci, dar şi la pârâurile Ghelinţa şi Covasna, unde te vei putea destinde în aer liber şi vei putea pune în practică arta pescuitului. În ceea ce priveşte vânătoritul, află că în această staţiune poţi vâna cerbi în perioada 15 septembrie-15 octombrie şi căprioare în perioada 15 mai-1 septembrie.
Despre. Covasna este cel mai renumit centru balneoclimateric pentru problemele cardio-vasculare din România, ce dispune de o varietate de surse de ape minerale sau emanaţii de CO2, dar şi de un cadru natural pitoresc, ideal pentru un sejur de relaxare şi refacere.
Învaţă să prepari Kurtoskalacs. Dacă alegi să petreci un sejur în Covasna, nu ezită să înveţi alături de localnici micile secrete de preparare ale celebrului cozonac secuiesc/unguresc pe nume Kurtoskalacs, cunoscut în întreaga lume şi extrem de râvnit în România la orice târg sau festival tradiţional.
Vizitează Atelierul de Iconografie. Luând naştere dintr-o pasiune comună a soţilor Schinteie, Matei şi Maria Kornelia, Atelierul de Iconografie din Covasna s-a transformat rapid într-un loc foarte vizitat de turiştii din toate colţurile ţării. Prin intermediul unei vizite aici, vei avea ocazia să descoperi mai multe despre procesul de creare a icoanelor şi să admiri câteva dintre cele mai remarcabile lucrări care au ieşit de-a lungul timpului din mâinile pricepute ale soţilor Schinteie.