Biserica Neagră. Atunci când vine vorba despre simbolurile oraşului Braşov, Biserica Neagră nu face excepţie. Această construcţie impozantă cu o vechime de peste 500 de ani, considerată în prezent cel mai mare lăcaş de cult în stil gotic din sud-estul Europei, reuşeşte să atragă ca un magnet mii de turişti, atât din ţară, cât şi din străinătate, cucerind prin povestea plină de mister şi imaginea sa unică.
Strada Sforii. O altă atracţie reprezentativă din Braşov care reuşeşte să încânte orice turist aflat în zonă este şi Strada Sforii, una dintre cele mai înguste străzi din Europa apărută în secolul al XIII-lea, cu o lungime de aproximativ 80 metri şi o lăţime de 1,35 metri. Legendele care roiesc în jurul acestui loc sunt numeroase, însă printre cele mai populare sunt cele legate de cuplurile de îndrăgostiţi care se ascundeau aici în perioada medievală să se sărute în intimitate sau să se ascundă de părinţii care nu erau de acord cu relaţia lor.
Sub Tâmpa. Numărându-se printre cele mai râvnite şi cochete locaţii din oraşul Braşov şi având la bază un concept unic în România, şi anume gastronomia transilvăneană neo-tradiţională, restaurantul Sub Tâmpa îşi propune să satisfacă până şi cele mai exigente gusturi şi preferinţe ale oaspeţilor săi. Începând de la meniul diversificat ce găzduieşte o mulţime de preparate culinare menite să readucă la viaţă bucătăria românească autentică a vremurilor de demult şi până la amplasarea la poalele muntelui Tâmpa, înconjurat de pădurea luxurianţă, acest local îţi oferă toate condiţiile pentru relaxare şi recreere, dar şi pentru o masă pe cinste.
Dei Frati. Dacă te afli în Braşov şi vrei să încerci cele mai gustoase şi proaspete preparate italiene gourmet, restaurantul Dei Fraţi este locaţia ideală pentru tine şi cei dragi. Atmosferă plăcută, personal amabil, servire promptă şi preţuri accesibile pentu orice buzunar – de toate acestea, şi nu numai, beneficiezi din moment ce păşeşti în acest loc foarte popular în rândul turiştilor.
Explorează Centrul Istoric al Braşovului - Piaţa Sfatului. Dacă vrei să ai parte de o experienţă de vacanţă completă, merită să descoperi la pas Centrul Istoric, respectiv kilometrul zero al oraşului Braşov. Dincolo de farmecul aparte pe care o îl simţi aici, vei avea ocazia să admiri şi fiecare colţişor în parte al clădirilor emblematice din zonă, aşa cum este Casa Sfatului spre exemplu, care îţi va stârni curiozitatea.
Urcă pe Muntele Tâmpa. Dacă vrei să surprinzi oraşul Braşov în adevărata sa splendoare şi să îţi răsfeţi privirea cu cele mai fascinante peisaje naturale, trebuie neapărat să urci pe Muntele Tâmpa. Accesul aici se poate face şi cu telecabina, care dincolo de faptul că te va purta în siguranţă până la destinaţie, îţi va oferi şi o imagine de ansamblu asupra oraşului şi atracţiilor turistice deosebite pe care acesta le găzduieşte. Mai mult, odată ajuns în vârf, vei reuşi să admiri îndeaproape şi emblema Braşovului şi să o imortalizezi în câteva fotografii.
Despre. Oraşul Braşov este unul dintre cele mai importante centre economice, culturale şi sportive din România, dar şi un renumit centru turistic, graţie atracţiilor şi monumentelor istorice pe care le găzduieşte.
Locuri pline de mister. În sejurul tău în Braşov, nu trebuie să ratezi o plimbare pe aleea de sub Tâmpa, printre băncile de lemn, unde stă ascunsă şi o bancă mică, săpată în piatră, despre care se spune că s-ar fi prăvălit din înălţime, îngropând sub ea doi amanţi care stăteau îmbrăţişaţi în acel loc.
Tradiţii şi obiceiuri locale. Oraşul Braşov este o zonă care încă păstrează vii tradiţia şi obiceiurile transmise de înaintaşi. Prin urmare, dacă planifici să petreci câteva zile în această destinaţie şi vrei o doză suplimentară de cunoaştere, nu ezita să te interesezi în avans despre perioada de desfăşurare a anumitor târguri sau festivaluri. Un exemplu ar fi Parada Junilor, care are loc în fiecare an în prima duminică după Paşte, având rolul de a sărbători tradiţia locală.