Lacul Iezer. Atrăgând atenţia în special prin conturul pe care îl are şi care se aseamănă izbitor de mult cu forma României pe hartă, lacul Iezer din pitoreasca staţiune Borşa se numără printre cele mai renumite şi râvnite obiective turistice din munţii Rodnei, parte din Rezervaţia Naturală Pietrosul Mare, pe care nu trebuie să îl ratezi dacă te afli în zonă.
Cascada Cailor. Această atracţie turistică din staţiunea Borşa este foarte populară, reuşind să atragă an de an mii de turişti din toate colţurile ţării şi de peste hotare, dornici să admire una dintre cele mai frumoase şi măiestuoase cascade din Carpaţi, înaltă de 90 de metri şi cu căderi de apă în trepte. În ceea ce priveşte numele pe care îl poartă, există o legendă care face referire la o herghelie de cai care, fiind încolţită de un urs într-un loc strâmt deasupra cascadei şi neavând altă posibilitate de a scăpare, ar fi căzut în hău.
Pizzeria lui Ţiţi. Datorită poziţionării sale şi terasei exterioare de care dispune, restaurantul Pizzeria lui Ţiţi din staţiunea Borşa oferă oaspeţilor săi şansa de a admira cele mai fascinante peisaje din Maramureş, dar nu numai. Dacă alegi să vii aici împreună cu cei dragi pentru a lua masa şi pentru a te destinde, vei avea parte de servicii complete la cele mai înalte standarde şi de un meniu diversificat, cu preparate culinare potrivite pentru gusturile oricărui gurmand. Bineînţeles, dacă alegi acest loc, trebuie să încerci neapărat şi pizza făcută la vatră de cei mai pricepuţi şi talentaţi bucătari.
Viva. Situat chiar în centrul oraşului Borşa, restaurantul Viva este locul unde gustul desăvârşit şi buna dispoziţie se întâlnesc. Aici vei avea parte de o experienţă culinară deosebită, într-o ambianţă plină de farmec, care te va face să nu mai vrei să pleci. Începând de la meniul variat şi până la personalul amabil, din moment ce devii oaspetele acestui local eşti de-a dreptul privilegiat.
Drumeţii. Din staţiunea Borşa ai posibilitatea de a te aventura în diverse drumeţii pe traseele ce au ca destinaţie finală cel mai înalt punct al Carpaţilor Orientali, şi anume Vârful Pietrosul din Munţii Rodnei (2303 metri). Deşi la prima vedere toate traseele ţi se vor părea dificile, odată ajuns în vârf după un urcuş anevoios, îţi vei da seama că s-a meritat tot efortul, graţie peisajului unic de care vei avea parte aici. Mai mult, o plimbare într-un cadru natural privilegiat mereu va fi un prilej potrivit pentru a te încărca cu energie şi pentru a te relaxa, indiferent de anotimp, aşa că de ce să nu încerci?
Plimbare cu telegondola. Cu o capacitate de 1800 de persoane/oră, telegondola din staţiunea Borşa te va purta pe o distanţă de 2,6 kilometri până la vechea pârtie olimpică de schi, oferindu-ţi până la destinaţie cele mai spectaculoase peisaje din natură, pe care merită să le imortalizezi în câteva fotografii.
Despre. Staţiunea turistică Borşa se găseşte la poalele Munţilor Rodnei, beneficiind de un cadru natural deosebit de atrăgător, dar şi de numeroase resurse turistice naturale şi antropice.
Iarna în Borşa. Dacă alegi să vizitezi staţiunea Borşa în sezonul rece, acest lucru se poate dovedi o alegere mai mult decât inspirată. Şi asta deoarece această destinaţie oferă turiştilor săi toate condiţiile necesare pentru practicarea sporturilor de iarnă, începând de la pârtii de schi cu grade diferite de dificultate şi până la telescaun sau teleski. Printre pârtiile la care ai acces în această regiune se numără pârtia Olimpică, pârtia Brădet şi, nu în ultimul rând, pârtia Poiana Stiol, situată chiar în centrul staţiunii, cu o lungime de 2 kilometri şi circa 500 metri înălţime, dotată cu telescaun şi instalaţie de teleski în partea superioară şi cotată cu un grad mediu de dificultate. Mai mult, află că staţiunea dispune şi de o pârtie halfpipe, potrivită pentru practicarea snowboard-ului de către pasionaţi.