Podul de Piatră. Numărându-se printre cele mai reprezentative obiective turistice ale staţiunii Băile Herculane, Podul de Piatră este în prezent un adevărat monument istoric, bogat în semnificaţii şi legende. Acesta atrage atenţia privitorilor în special graţie statuii de marmură pe care o are la capăt, statuie ce o reprezintă pe Omfala, regina Lydiei, cea cu care Hercule a avut un fiu.
Vechiul Cazino. Acest monument istoric construit în stil baroc austriac, frecventat în trecut de elita de la Viena pentru jocuri de noroc şi spectacole, nu trebuie să lipsească din călătoria ta în Băile Herculane. În imediata apropiere se află şi Parcul Central din staţiune, care merită de asemenea vizitat, graţie atracţiilor unice pe care le găzduieşte.
Vila Elisabeta. Introdusă pe Lista Monumentelor Istorice, Vila Elisabeta este o adevărată operă de artă din punct de vedere arhitectural, care se remarcă prin grandoare, rafinament şi frumuseţe. Se spune că în trecut chiar şi prinţesa Imperiului Habsburgic, Sisi, era foarte ataşată de această clădire şi de împrejurimi.
Pizzeria grecească Dimitrios. Calitate, seriozitate, promptitudine şi o masă pe cinste – de toate acestea poţi avea parte dacă alegi acest restaurant din staţiunea balneară Băile Herculane. Mai mult, aici ai acces şi la un meniu diversificat, bogat în preparate culinare gata să satisfacă până şi papilele gustative ale celor mai pretenţioşi gurmanzi. În acest sens, nu trebuie să ratezi sortimentele de pizza marca Dimitrios, realizate de chefi pasionaţi de gastronomie, după reţete originale şi din ingredinte proaspete şi de calitate.
Jojo. Situat în incinta pensiunii cu acelaşi nume, restaurant Jojo din Băile Herculane este o locaţie a la carte, ideală pentru câteva momente de relaxare pe deplin, într-un cadru intim şi cochet, amenajat cu mult bun gust, pentru o şedere cât mai plăcută. Aici te aşteaptă numeroase preparate gustoase din bucătăria internaţională, dar şi din cea tradiţională românească, la care se adaugă şi preţurile accesibile pentru orice buzunar, pentru o experienţă culinară completă şi cât mai avantajoasă pentru orice oaspete.
Explorează la pas staţiunea şi împrejurimile. Din moment ce ajungi în Băile Herculane, îţi recomandăm să începi experienţa de vacanţă printr-o plimbare în centrul istoric al staţiunii, unde vei regăsi numeroase vestigii romane, precum apeducte, statui, băi, monede sau tabule votive ridicate de către romani şi aduse drept semne de mulţumire zeilor pentru vindecare. Tot în centrul staţiunii, vei avea ocazia să surprinzi şi statuia lui Hercule, pe care merită să o imortalizezi în câteva fotografii. Mai departe, îţi propunem o plimbare în Parcul Central, unde vei avea ocazia unică să admiri arborele Mamut Sequoia (o specie rară în România), declarat un monument al naturii atipic şi, totodată, cel mai înalt arbore din lume în curs de dezvoltare.
Trasee montane. Dacă vrei să te aventurezi în natură, merită să descoperi traseele montane din Băile Herculane, care te vor purta prin cele mai frumoase şi misterioase locuri din natură şi care îţi vor încânta toate simţurile, pentru nişte amintiri de neuitat.
Despre. Băile Herculane, oraş situat pe Valea Cernei, este cea mai veche staţiune turistică din ţară şi, în acelaşi timp, printre cele mai vizitate staţiuni balneare atât din România, cât şi din Europa de Vest. În ceea ce priveşte numele staţiunii, trebuie să ştii faptul că acesta vine de la zeul Hercules, cunoscut în mitologia romană ca patron al izvoarelor termale şi simbol al puterii şi al echilibrului între forţa fizică şi cea spirituală.
Tratamentele şi apele curative din Băile Herculane. Staţiunea balneară Băile Herculane a căpătat în ultimii ani o foarte mare popularitate în rândul turiştilor din toate colţurile ţării, dar nu numai, datorită proprietăţilor terapeutice uimitoare pe care le au apele şi băile sale termale. Prin urmare, dacă alegi un sejur în această destinaţie, nu rata să combini relaxarea şi odihna cu diversele tratamente balneare, respectiv procedurile cu ape minerale sulfuroase, clorurosodice, calcice sau saline, menite să contribuie la tratarea anumitor afecţiuni precum reumatism, osteoporoză sau alte boli cardiovasculare, digestive, sau ale aparatului respirator, urinar şi renal, şi nu numai.