Rezervaţia Botanică Poiana cu Narcise - Clăbucetul Azugii. În perioada martie-aprilie, merită să îţi răsfeţi simţurile printr-o vizită a acestei rezervaţii botanice, situată pe un versant al Baiului Mare, la o altitudine de 1500 metri. Această zonă te va cuceri prin frumuseţea sa naturală şi, în special, prin izvoarele sale cu pâlcuri nenumărate de narcise albe.
Cabana de vânătoare Azuga. Dacă plănuieşti o vacanţă în staţiunea Azuga, nu trebuie să ratezi o vizită la cabana de vânătoare din zonă, fosta vilă a conducătorului comunist Nicolae Ceauşescu. Aceasta se află într-un cadru natural privilegiat, fiind situată la o altitudine de 1162 metri, în mijlocul unei păduri bogate de molid.
Cimitirul Eroilor din Primul Război Mondial. Acest cimitir dedicat celor care s-au aflat pe front în cele mai crâncene momente din istorie este un alt obiectiv turistic pe care merită să îl bifezi în călătoria ta în Azuga. Aici vei putea admira 160 de cruci militare şi 3 troiţe de lemn şi vei putea aduce un omagiu eroilor ţării noastre.
Rhein. Dacă vrei să serveşti masa într-un cadru liniştit şi să beneficiezi de servicii complete, ireproşabile, merită să fii oaspetele restaurantului Rhein din Azuga. Aici ai acces la un meniu diversificat, bazat pe gusturile şi aromele bucătăriei tradiţionale româneşti, totul la un raport calitate-preţ care nu te va dezamăgi.
Căprioara. Situat într-un cadru pitoresc montan şi remarcându-se prin ambianţa plăcută cu care îşi întâmpină oaspeţii de fiecare dată, restaurantul Căprioara din staţiunea Azuga este locaţia ideală unde vei putea petrece câteva clipe de relaxare. În timp ce vă veţi răsfăţa papilele gustative cu cele mai gustoase preparate tradiţionale româneşti, pregătite din ingrediente proaspete atent alese, veţi avea şansa şi de a surprinde frumuseţea împrejurimilor de pe cele două terase în aer liber pe care le găzduieşte acest restaurant.
Seranna. Un alt local pe care merită să îl treci pe lista ta de vacanţă în Azuga este şi restaurantul Seranna, care îşi aşteaptă vizitatorii cu numeroase sortimente culinare tradiţionale şi cu o atmosferă intimă, gata să satisfacă până şi cei mai exigenţi şi capricioşi turişti.
Schi şi snowboard. În staţiunea montană Azuga, cunoscută şi sub denumirea de Paradisul schiorilor, există 7 pârtii amenajate cu lungimi de până la 2100 metri cu diferite grade de dificultate, printre care se numără şi pârtia Cazacu, singura omologată de Federaţia Internaţională de Schi, pârtia Sorica sau Cazacu Babyski Începători, dar nu numai, pe care le poţi exploata la maximum în fiecare iarnă, practicând sporturile de iarnă preferate, indiferent de vârstă.
Trasee montane indiferent de sezon. Fie că eşti în căutare de odihnă şi relaxare, fie că eşti dornic de câteva momente de aventură pe deplin, în staţiunea Azuga găseşti tot ce ai nevoie. De la natura deosebită şi peisajul montan încântător şi până la activităţile recreative precum drumeţii sau trasee montane, dar nu numai, la Azuga mereu există câte o activitate recreativă potrivită pentru toate gusturile şi preferinţele. În ceea ce priveşte traseele montane pe care trebuie să le explorezi, merită să ai în vedere Azuga-Vârful Clăbucetul Taurului-Cabana Gârbova, traseu deschis turiştilor pe tot parcursul anului, ce poate fi străbătut în aproximativ 2 ore.
Despre. Situată la altitudinea de 895-950 metri, staţiunea Azuga se numără în prezent printre cele mai râvnite destinaţii de vacanţă de pe Valea Prahovei, atât în rândul turiştilor din ţară, cât şi a celor veniţi de peste hotare. Acest lucru se justifică dacă ne gândim la numeroasele oportunităţi de divertisment pe care această locaţie le pune la dispoziţia vizitatorilor săi şi la sporturile de iarnă pe care le ocazionează.
Azuga şi pârtiile de schi. În cazul în care eşti pasionat de sporturile de iarnă şi de adrenalină, trebuie să ştii că în staţiunea montană Azuga a fost înfiinţată prima pârtie din România omologată de Federaţia Internaţională de Schi, şi anume pârtia Cazacu.
Pivniţele Rhein. Staţiunea Azuga este foarte renumită în special graţie celebrelor pivniţe Rhein cu vin spumant pe care le găzduieşte, vin distribuit la momentul actual Casei Regale a României, dar şi exportat în aproximativ 40 de ţări, printre care Germania, Belgia, Japonia, Mexic, Rusia, Danemarca şi SUA. Prin urmare, dacă te afli în zonă, profită şi tu de şansa de a afla mai multe despre istoria şi procesul fabricării vinului spumant, îmbinând cunoaşterea cu o sesiune completă de degustare de vinuri.