Piramidele. Dacă te afli pe tărâmul egiptean, nu trebuie să ratezi sub nicio formă o vizită a celebrului Platou Giza, unde vei avea şansa să întâlneşti cele trei piramdice iconice, înscrise în Patrimoniul UNESCO, şi anume: Kheops, Kefren şi Mikelinos.
Muzeul de Egiptologie. Acest muzeu este un adevărat simbol al culturii egiptene, care găzduieşte numeroase obiecte de artă antice, printre care se numără şi masca renumită în toată lumea a faraonului antic Tutantkamon, mască ce cântăreşte 11 kilograme de aur, fapt care face ca în permanenţă să fie păzită de către agenţii de securitate ai muzeului.
Citadela. Această fortificaţie islamică medievală oferă şansa turiştilor de a descoperi câte ceva despre religia egipteană.
Marele Bazar Khan el-Khalili. Pentru cei cărora le place să negocieze, acesta este locul potrivit unde pot face asta, pentru orice fel de produse, de la suveniruri, carpete, condimente, bijuterii sau chiar mobilă.
Abou El Sid. Acest restaurant este locul ideal unde gurmanzii vor avea parte de cele mai autentice experienţe culinare egiptente, datoriră meniului foarte bogat disponibil şi al ospitalităţii ieşite din comun a personalului.
Naguib Mahfouz. Această locaţie se află în misteriosul labirint al Bazarului Khan el Khalili, fiind la bază o cafenea deschisă în anul 1989 pentru a servi drept omagiu adus celebrului sciitor egiptean Naguib Mahfouz, care a fost cel care a câştigat premiul Nobel pentru literatură în anul 1988. Dincolo de istoria acestei locaţii, turiştii se pot răsfăţa cu cele mai gustoase preparate tradiţionale egiptene şi cu o cafea ca la carte.
Crimson Bar Grill. Acest restaurant de tip roof-top este foarte popular mai ales datorită faptului că oferă turiştilor, dincolo de oferta variată de preparate culinare, o vedere fascinantă peste râul Nil, ceea ce face ca atmosfera petrecută în cadrul acestei locaţii să fie una cu adevărat memorabilă.
Plimbare pe Nil cu felucca. Dacă vrei să admiri frumuseţea Nilului la apus printr-o plimbare de-a dreptul autentică, nu ezita să încerci experienţa cu felluca, barca tradiţională egipteană cu motor.
Sesiuni de cumpărături. Experimentează totodată agitaţia oraşului şi pune-te pe negociat în Marele Bazar Khan el-Khail, locul în care vei găsi absolut de toate, de la suveniruri, mobilă, carpete, condimente şi până la cele mai inedite bijuterii.
Vizită la fabrica de papirus. Dacă ai fost măcar o dată în Cairo, ai putut observa că papirusul se vinde la orice colţ de stradă. Aceste hârtii pictate autentice trebuie neapărat să se află printre suvenirurile tale. Însă pentru a cumpăra un papirus original şi pentru a afla mai multe despre istoria acestuia, nu pierde ocazia de a vizita fabrica de papirus, unde vei avea de asemenea ocazia să vezi etapele de fabricaţie ale papirusului, de la materia primă până la desenul final pictat pe hârtie.
Limba oficială este araba iar moneda naţională este lira egipteană.
Primăvara este cel mai recomandat anotimp pentru a vizita această destinaţie turistică, datorită temperaturilor suportabile şi datorită evenimentelor sezoniere precum Festivalul Internaţional de Film Ismailia şi Săptămâna Modei de la Cairo, care au loc în lune aprilie a fiecărui an.
Nu uita că atât femeile, cât şi bărbaţii, trebuie să fie îmbrăcaţi cât mai modest şi să nu aibă la vedere zona coapselor, a umerilor, a spatelui sau a decolteului, şi asta mai ales dacă ai de gând să vizitezi templele din zonă.
În cazul în care eşti femeie şi optezi pentru tren ca mijloc de transport în comun, află că ai posibilitatea de a sta într-un vagon special, dedicat doar femeilor. Asta în cazul nu te simţi confortabil în cazul vagoanelor mixte.
Ai grijă la fotografii. Majoritatea atracţiilor turistice din Cairo presupun permis special de fotografiere sau bacşiş cerut de oamenii pe care-i pozezi.