Templul Pura Besakih (Templul Mamă). Acesta este cel mai important locaş sfânt din Bali, fiind în fapt un complex de 23 de temple, construite pe 7 nivele de terasament, săpate în munte, la 1000 de metri deasupra nivelului mării.
Muntele Batur. De-a lungul anilor, sute de turişti s-au îndrăgostit de răsăritul soarelui văzut de pe vârful acestui munte. Astfel, în fiecare dimineaţă, cei dornici de experienţe unice, încep drumeţia pe vârful de 1700 metri ai Muntelui Batur, drumeţie care durează în jur de 2-3 ore, dar care oferă turiştilor cele mai inedite şi impresionante privelişti panoramice.
Pădurea Maimuţelor. În cazul în care eşti iubitor de animale sau pasionat de fotografii, nu trebuie să ratezi acest loc, care iese în evidenţă prin decorul interesant al junglei unei maimuţele se plimbă dintr-o parte în alta, prin copacii de nucşoară şi prin templele antice ce se ascund în spatele frunzişului dens, creând o atmosferă de-a dreptul mistică.
Plaja Lovina. Acest loc se remarcă prin nisipul negru şi prin oportunitatea pusă la dispoziţia turiştilor dornici de aventură de a face scufundări în adâncurile misterioase ale apelor.
Plaja Amed. Această plajă este situată în partea de est a insulei Bali, fiind un adevărat paradis din punct de vedere al florei şi faunei marine, fiind locul ideal pentru iubitorii vieţii marine şi a celor care vor să o descopere, practicând scuba diving.
Plaja Padang Padang. Popularitatea acestei plaje a crescut semnificativ odată cu apariţia ei în filmul Eat, pray, love, în care actriţa Julia Roberts joacă rolul personajului principal feminin. Mai mult, această plajă se remarcă şi datorită decorului natural spectaculos, fiind înconjurată de stânci şi corali.
Plaja Pandawa. Acest loc este imaginea perfectă a unei plaje exotice, unde poţi de asemenea să explorezi şi câteva peşteri artificiale în care se găsesc statuile celor 5 Pandawas, eroii epocii Mahabaratha.
Clima din Bali este în cea mai mare parte influenţată de cele două sezoane care afectează condiţiile de vreme din această regiune: sezonul uscat, respectiv umed.
Sezonul uscat începe în luna mai şi durează până în luna octombrie, fiind caracterizat prin temperaturi plăcute şi precipitaţii minime. Această perioadă este ideală pentru turiştii care vor să facă plajă, activităţi acvatice, drumeţii sau să viziteze numeroasele atracţii turistice din zonă.
Sezonul umed durează din luna noiembrie şi până în lunile martie-aprilie. Cele mai puternice ploi din timpul acestui sezon au loc în perioada decembrie-februarie, atunci când se înregistrează frecvent şi descărcări electrice sau chiar inundaţii.
Bali poate fi vizitat pe parcursul întregului an, însă dacă nu eşti neapărat fan al aglomeraţiei, evită perioada iulie – septembrie, deoarece aceasta este cea mai aglomerată perioadă din an, în care se înregistrează un val imens de turişti. Cele mai recomandate luni sunt aprilie, mai, septembrie şi octombrie.
Limba oficială este indoneziana iar moneda naţională este Rupia indoneziană.
În Bali, nu există transport în comun, aşadar turiştii sunt nevoiţi să închirieze o maşină cu şofer. Nu te speria însă, preţurile pentru un astfel de serviciu nu sunt foarte mari.
Încearcă Arakul local. Acesta este un spirt distilat din nucă de cocos sau orez, fiind considerată o băutură ce serveşte drept suvenir popular în rândul turiştilor internaţionali, datorită gustului şi importanţei sale culturale unice.
Încearcă Krupuk. Acesta este fel de mâncare tradiţional, care are la bază un amestec de orez prăjit cu zahăr.
Participă la ceremonii. În excursia ta în Bali, vei vedea câte o ceremonie la fiecare pas. De la ceremonii de lună plină, practici religioase la temple sau sărbătorirea naşterii unei zeiţe, toate acestea sunt evenimente cheie din viaţa localnicilor, la care este bine să iei parte şi tu, pentru a descoperi obiceiurile şi tradiţiile lor.