Castelul Reginei Maria. Dacă vrei să admiri o arhitectură impozantă, respectiv un amestec unic de stiluri locale, gotice şi islamice, merită să începi călătoria ta în Balcic printr-o vizită la Castelul Reginei Maria. Acest simbol al oraşului Balcic este prevăzut cu un element arhitectural de tip turn, specific edificiilor religioase islamice, care poartă numele de minaret islamic. De asemenea, aici vei avea ocazia să întâlneşti diverse expoziţii temporare, descoperiri arheologice locale şi picturi ale reginei Maria.
Grădina Botanică a castelului. Împărţită în mai multe grădini, fiecare cu propria tematică, Grădina Botanică din Balcic este una dintre cele mai populare atracţii turistice din această regiune. Începând de la zonele cu plante plângătoare şi până la zonele cu cactuşi uriaşi, aici vei putea parcurge un întreg traseu printre cele mai spectaculoase specii de plante, care creează un cadru natural magic.
Muzeul Etnografic. Acest obiectiv turistic emblematic pentru staţiunea Balcic pune vizitatorii în temă cu arhitectura şi meşteşugurile locale tradiţionale, redând într-o manieră fidelă atmosfera din perioada Renaşterii Naţionale.
Plaja de la baza Castelului Reginei Maria. Dacă tocmai ai vizitat castelul şi îţi doreşti în continuare să ai parte de câteva momente de relaxare la soare, află că poţi folosi biletul de vizitare a castelului datat în ziua respectivă pe plaja de lângă faleză, astfel încât să nu mai fii nevoit să plăteşti şezlongurile.
Nomad Beach Club. Dacă îţi doreşti să descoperi o plajă ceva mai dichisită, situată chiar în centrul staţiunii de vacanţă Balcic, merită să alegi plaja Nomad. Aceasta dispune nu numai de şezlonguri sau umbrele, ci şi de mini beach-baruri amenajate modern chiar lângă plajă, unde vei avea ocazia să te răsfeţi cu cele mai bune şi răcoritoare băuturi, cu sau fără alcool.
Cargo Beach. Deşi vei fi nevoit să ieşi puţin în afara zonei de staţiune, plaja Cargo este ideală pentru petrecerea unui timp de calitate împreună cu cei dragi. Aici, plaja este foarte curată şi apa foarte liniştită, asigurând tot confortul de care ai nevoie pentru a te destinde într-o zi toridă.
Korona. Fostă bucătărie şi salon de servit masa al reginei Maria, acest restaurant oferă vizitatorilor o privelişte superbă către mare, dar şi către Castelul Reginei Maria, de pe terasa exterioară pe care o găzduieşte. Dincolo de aspectul inedit, Korona îşi întâmpină gurmanzii cu un meniu diversificat, disponibil chiar şi în limba română, şi cu o atmosferă rafinată, demnă pentru a lua masa împreună cu cei dragi.
El Simpatico. Unul dintre cele mai populare restaurante din staţiunea de vacanţă Balcic, El Simpatico se remarcă prin preparatele sale internaţionale, mediteraneene şi, în special, prin delicioasele fructe de mare, gătite de chefi celebri şi servite de personalul prietenos, gata să te răsfeţe pe deplin.
Francis Drake. Începând de la cele mai gustoase preparate culinare şi până la selecţia bogată de vinuri, acest restaurant are tot ceea ce trebuie astfel încât să te facă să îţi doreşti să te reîntorci aici ori de câte ori vei avea ocazia. De asemenea, atmosfera relaxantă şi serviciile de calitate reprezintă încă un plus ale acestui local.
Despre. Oraşul Balcic, situat la ţărmul Mării Negre, este în prezent una dintre destinaţiile turistice importante din Bulgaria, ce poartă şi denumirea de Oraşul alb, graţie versanţilor săi de calcar şi clădirilor deschise la culoare pe care le găzduieşte. Mai mult, se spune faptul că această titulatură ar fi rămas de la poetul roman Ovidiu, care aflându-se în vizită aici, a rostit următoarele cuvinte: ,,O! Oraş de piatră albă, te salut pentru frumuseţea inimitabilă!”.
Nu îţi face griji în privinţa comunicării. În Balcic, limba română aproape că a devenit limbă naţională. Aici, majoritatea localnicilor vorbesc şi înţeleg româneşte, ceea ce înseamnă că nu vei întâmpina dificultăţi în a discuta cu ei.
Curiozităţi. Istoria oraşului Balcic ascunde multe secrete, printre care se numără şi faptul că regina Maria a decorat oraşul pe cont propriu, prin intermediul pictorului Alexandru Satmari, dar şi faptul că întreaga zonă Balcic a aparţinut României în perioada 1913-1949. Prin urmare, merită să vizitezi această destinaţie turistică pentru a afla cât mai multe despre trecutul misterios al locului.